TORQ Fuelling System

TORQ Fuelling System giver dig en overskuelig måde at sikre dit korrekte optag af energi.

Forskning har vist, at en atlet på omkring 70 kg kan optage 90g kulhydrat i timen og med TORQ's unikke blanding af Maltodextrin og Fruktose i forholdet 2:1 i produkterne, sikrer TORQ dig en optimal og hurtig optagelse af den tilførte energi.

Vores enheder er nemme at dosere og ved en normal 6% blanding af TORQ sportsdrik tilføres 30g kulhydrat pr. 500ml væske, en TORQ gel tilfører 30g kulhydrat og TORQ baren 30g kulhydrat, så dejligt nemt at holde styr på den mængde der indtages.

En atlet på 70 kg kan således optage ca. 3 enheder a 30g pr.time under aktivitet. Vi anbefaler, at mindre personer samt nye brugere, starter med at indtage 2 enheder og siden øger efter behov.

TORQ sportsdrik som ofte danner base for tilførsel af energi, blandes normalt som en 6 % drik, hvilket vil sige et mål TORQ sportsdrik i 250ml vand. Ved blanding af en normal drikkedunk indeholdende 750ml vand, vil der således være 45g kulhydrat i en sådan blanding og selvfølgelig med alle de nødvendige elektrolytter, der skal til for at sikre kroppens fortsatte funktion.

Væskeindtaget svinger i forhold til temperaturen, men normalt bør man ved aktiviteter ud over en time indtage omkring 500 - 750ml væske i timen, blandet i ovennævnte forhold og dertil, kan man så tilføre den manglende energi i form af gels eller bars. Hvis temperaturen er meget høj, er lysten til væske større. I koldt vejr, drikkes generelt mindre, så snup en ekstra gel for at dække energibehovet.

Det er selvfølgelig meget vigtigt at man forud for aktiviteten har tilført godt med  væske og måske en del af dette blandet med TORQ naturel sportsdrik uden elektrolytter, hvis man samtidig, vil have noget energi i depoterne. Faktisk skal en person på 80 kg indtage 2 liter væske i timen, hvilket i mange sportsgrene slet ikke er muligt, så det er altid en balance at finde sit eget behov for væskeindtag, dog skal man huske at mangel på væske hurtigt nedsætter ens  præstation. Forskning har vist at et fald på blot 1% af kropsvægten på grund af dehydrering nedsætter præstationen med 5%. Så vores anbefaling lyder - drik så meget du kan, da det er den bedste måde fortsat at kunne præstere optimalt.

Derfor indeholder TORQ sportsdrik og TORQ gels begge elektrolytter, så du er sikret de nødvendige mineraler når det er varmt og dehydreringen er stor. Indholdet af salt stimulerer vandoptaget i tyndtarmen, opretholder væskebalancen i blodet samt fremmer lysten til at drikke.

Ved lave temperaturer  føler man ofte ikke tilstrækkelig behov/lyst til at drikke og derfor kan man vælge at tilføre mere energi i væsken, men aldrig mere end en 9% blanding kan anbefales. Vi vil dog hellere anbefale at der suppleres med gels på kortere løb og med gels/bars på længere distancer, da problemet for mange er, at blæren fyldes, når man ikke sveder så meget som når det er varmt.

Gels er hurtigere til at tilføre energien og derfor anbefaler vi kun brugen af bars ved aktiviteter på flere timer, hvor den dels giver et godt fylde i maven og holder sulten fra døren og selvfølgelig samtidig tilfører energi. TORQ baren er også super som et let måltid inden og efter konkurrencen. God energi, lavt fedtindhold, 99,9% økologisk og uden tilsætningsstoffer. Energien som tilføres af gels og bar er begge på ca. 30g kulhydrat pr. enhed

 

For at forstå vigtigheden af et godt energiindtag, har TORQ lavet denne korte animation som viser præcis hvad der sker med kroppen, når du træner uden at indtage kulhydrater (0 gram pr. time), sammenlignet med indtag af noget kulhydrat (30 gram pr. time), betydeligt indtag (60 gram pr. time) og det optimale kulhydrat indtag (90 gram pr. time)….